Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Fragtchefer forventer øget luft-aktivitet

Søgeord:

25. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

368 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kapaciteten er på vej tilbage i luftfragtsektoren.

 

To ud af tre luftfragtchefer forventer, at godsmængderne i luften vil stige over de næste tolv måneder.

 

Det viser IATA’s luftfragtanalyse Cargo Chartbook Q1 2022 for første kvartal 2022, der omfatter tremåneders perioden til og med januar 2022.

 

Efter et par bemærkelsesværdige år med corona, hvor en stor del af den globale flåde af passagerfly har været sat ud af drift – med dertil manglende belly cargo kapacitet til følge, vender rejsende efterhånden tilbage på vingerne – og således også cargo-kapacitet i bugene på flyene.

 

I kvartalet til og med januar steg efterspørgslen 7,2 procent mod samme periode sidste år, hvilket dog er en svækkelse sammenlignet med de foregående tre måneder, der noterede en stigning på hele 16 procent.

Drivkraften bag væksten er blandet. Hvor handels- og økonomisk aktivitet fortsat er i fremgang, er forbrugertilliden svækket. Opfyldning af lagre pågår stadig, men konflikten i Østeuropa lægger en dæmper på efterspørgslen. På trods af de usikre fremtidsudsigter spår altså fortsat 64 procent af luftfragtselskabernes økonomidirektører eller fragtchefer stigende mængder det næste års tid.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke