Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Grusbane i Qaanaaq renoveret

Søgeord:

4. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

499 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Egne medarbejdere stod for arbejdet.

 

Grusbanen i Qaanaaq er blevet renoveret, og det er Mittarfeqarfiits (Grønlands Lufthavne) egne ansatte, der selv har renoveret Grønlands nordligste grusbane.

 

- Før skulle vi have specialister til at lave opgaver som denne, men i år har vores egne ansatte stået for renoveringen, siger projektleder Erneeraq Zeeb.

 

Der blev monteret GPS-styring på grader maskinen, før man gik i gang med at udskifte grusbanens slidlag.

 

- Vi hyrede Asiaq til at flyve med drone og lave opmålinger af banens overflade. Derefter blev overfladen tegnet i computer og sendt videre til grader maskinen. Det var første gang, vores egne folk skulle udskifte slidlaget på grusbanen uden hjælp. Vi fik Leica Geosystems til at installere GPS-udstyr på graderen. Data oplysningerne fra dronen blev overført til computer og ved hjælp af et tegneprogram omdannet til en overflade, der opfylder krav til en landingsbane. Efter tegningen var overført til graderens GPS-styring, var man klar til at komme i gang med at udlægge det nye slidlag på banen, siger Erneeraq Zeeb, der fortsætter:

- Vi var nødt til at være fleksible, så vores folk kun var i gang, når der ikke var flyver i 2-3 dage i træk. Arbejdet startede 12. august, da man først skulle producere grusmaterialet. Der var cirka 3-4 uger til at renovere banen, inden frosten kom. Planen er at færdiggøre arbejdet til næste sommer. Projektet med GPS styring var vellykket, selv om der har været behov for justering af tegningen undervejs. Vores folk har været dygtige til at udføre arbejdet og vi er meget tilfredse med resultatet. Nu har de fået en del erfaring og nu kan de selv foretage renovering af grusbanen årligt eller efter behov uden at vi skal hyre folk udefra, siger Erneeraq Zeeb. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk