Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Helsinki åbner snart ‘fremtidens lufthavn’

Søgeord:

3. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

203 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny lufthavn er største udviklingsprojekt i Finlands historie.

 

1. december åbner den splinternye lufthavn i Helsinki, Finland, der er døbt ’fremtidens lufthavn’.

 

Formålet med investeringsprogrammet er at styrke Helsinki Lufthavns position som et knudepunkt for lufttrafik mellem Europa og Asien.

 

- Det største udviklingsprojekt i Finavias historie i Helsinki Lufthavn vil nå en betydelig milepæl den 1. december. Lufthavnens nye indgang og dens smukke træloft, nye taxastationer og busstation, multimodalt rejsecenter, ny parkeringshal og den spektakulære ankomsthal åbnes for passagerer, siger Henri Hansson, Finavias tekniske direktør.

 

- Finsk natur og håndværk er til stede fra det spektakulære loft ved indgangen til små detaljer omkring lufthavnen. Det vejledende princip i det milliarder af euro dyre udviklingsprogram er finskhed. Det indenlandske indhold i udviklingsprogrammet udgør 90 procent, fortsætter han.

Det urbane rejsecenter i lufthavnen bliver et knudepunkt for forskellige transportformer, hvortil lufttrafikken vil blive forbundet.

 

- Finavias mål er løbende at udvikle bedre forbindelser til resten af verden. Det er vigtigt, at alle transportformer er problemfrit forbundet i lufthavnen, og at passagererne kan bruge det nye rejsecenter til at fortsætte deres rejse ved hjælp af både lokale og langdistancebusser, tog, taxier eller private biler samt ikke at forglemme cykler, siger Henri Hansson.

 

Samtidig vil der også blive indført nye parkeringsordninger, når den nye parkeringshal P1/P2 åbner. Dette vil skabe 1.800 nye parkeringspladser og 200 nye ladestationer til elbiler i lufthavnen i umiddelbar nærhed af terminalen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com