Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Hessellund: Tak til speditørerne

Søgeord:

6. januar 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

310 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Billund Lufthavn slutter fragtåret 2021 af med manér.

 

Speditører og transportører får et tak med på vejen fra Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn, i kølvandet på lufthavnens flotte fragtregnskab for 2021.

 

Tocifrede vækstrater

Cargocentret i den jyske lufthavn slutter året af med en december, hvor 5,9 procent mere luftfragt fandt vej gennem terminalerne. Importen steg 6,9 procent, mens eksporten vækstede 5,5 procent.

 

December måneds 6.422 tons cargo var i øvrigt en vækst på 11,7 procent mod december 2019.

 

77.150 tons luftfragt fløj gennem terminalerne i hele 2021, hvilket er en stigning mod rekordåret 2019 på 4,2 procent og en stigning i forhold til 2020 på 14,9 procent.

 

Importen faldt for hele året med 9,9 procent, mens eksporten stak helt af med en vækst på 26,1 procent.

Det vækker stor begejstring hos Jan Hessellund, at Billund Lufthavn kan understøtte dansk erhvervsliv med eksport til hele verden. Der har været store fragtudfordringer på land og til vands, og her har Billund Lufthavn, speditører og transportører for alvor stemplet ind og igen vist kompetencer og gode samarbejdsevner, siger han.

 

- Fremgangen i december markerer et helt og et særdeles godt år på fragtsiden. Vi har understøttet det danske erhvervsliv med at få deres eksportvarer ud i verden, mens det har været svært på land og til vands. Vi har fat i den lange ende og er gode til det, vi gør. Vi er i god dialog med speditører, transportører og andre aktører, der er relevante for fragten i luften, så der er spændende aktiviteter på vej i 2022, hvor vi ligeledes forventer yderligere fremgang, siger Jan Hessellund.

Det halter med passagererne

I december noterede lufthavnen en beskeden nedgang i passagerantallet sammenlignet med de forrige måneder, hvor den havde fået 63 procent af passagererne tilbage.

 

På årsbasis er passagertallet i 2021 vækstet med 46,6 procent mod 2020. Og det ender med en passagernedgang på 63,4 procent mod 2019.

 

Nedgangen i december skyldes en afmatning i starten af måneden, hvor der normalvis er mange erhvervsrejsende. Men i løbet af juleferien var der travlt i Billund Lufthavn.

 

- Juleferien slutter faktisk af på et lige så højt niveau, som de forrige måneder. Men nedgangen i december skyldes umiddelbart en afmatning af de erhvervsrejsende i starten af december. Her er der normalvis høj rejseintensitet med erhvervsrejsende, der lige skal have det sidste på plads inden juleferie. Så alt i alt er vi tilfredse med niveauet i december og foråret, siger Jan Hessellund.

Den første måned i 2022 bliver formentligt ikke prangende i lufthavnen, siger direktøren, men der er annonceret en lang række nyheder i Billund Lufthavn, som får Jan Hessellund til at se lyst på året, der kommer.

 

- Vi har i hele 2021 fået enorm stor anerkendelse af flyselskaberne, der har investeret massivt i ruter fra Billund Lufthavn. Det er blevet til to nye flyselskaber – Vueling og Swiss, ny Ryanair-base og hele 21 nye ruter. Og af flere omgange har vi periodevist nærmet os samme passagertal som i 2019.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk