Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IATA advarer om no-deal brexit

Søgeord:

1. november 2018  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

158 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Myndigheder bør iværksætte beredskabsplaner, lyder det.

 

Den internationale luftfartsorganisation IATA opfordrer Storbritannien og EU til at forberede en plan for luftfarten i tilfælde af en no-deal brexit.

 

IATA vil især sikre sig, at UK og EU, i det tilfælde at parterne ikke når frem til en aftale, sikrer sig en uforstyrret fortsættelse af luftfartsoperationer, en lovgivningsmæssig ramme for sikkerhed samt de politikker og processer for effektiv grænsestyring.

 

- Disse er de mest kritiske områder, fordi der ikke findes nogle tilbagekøbsaftaler som eksempelvis inden for rammerne af WTO i tilfælde af en no-deal brexit. Uden nogen beredskabsplan for branchen kan risikoen ved ikke at løse disse problemer betyde kaos for rejsende og afbrudte forsyningskæder, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør i IATA, og fortsætter:

- EU og UK har et ansvar over for millioner af borgere, der er afhængige af pålidelig lufttransport. Målet bør være en omfattende luftfartsaftale, der ikke forværrer den nuværende konnektivitet. Men fordi muligheden for en no-deal brexit stadig er på bordet så sent i processen, er det altafgørende, at EU’s og Storbritanniens luftfartsmyndigheder planlægger beredskabsordninger for at opretholde et minimumsniveau af konnektivitet, som er vitalt for mennesker og erhverv, lyder det fra IATA-generaldirektøren.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com