Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IATA til Trump og Xi: Løs jeres uoverensstemmelser!

Søgeord:

11. september 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

454 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Handelskrigen får skyld for luftfragtens fortsatte nedtur. 

 

Det er den højspændte handelssituation mellem USA og Kina, der først og fremmest er skyld i, at den globale luftfragt i juli måned fortsætter nedstigningen.

 

Det skriver den internationale luftfartsorganisation IATA, der har offentliggjort de globale luftfragttal for årets syvende måned.

 

Pil ned i ni måneder 

Global luftfragt noterede i juli et fald 3,2 procent sammenlignet med samme måned 2018, hvilket er lig med den niende måned i træk med tilbagegang i luftfragtmængderne.

 

Herudover steg kapaciteten med 2,6 procent, og således er det også niende måned i træk, at stigningen i kapacitet overgår stigningen i efterspørgsel, hvilket skaber mere tomme fragtrum.

 

- Handelsspændingerne påvirker markant hele luftfragtindustrien. Højere takster disrupter ikke alene de transatlantiske forsyningskæder, men også globale handelsruter. Hvor de nuværende spændinger måske på kort sigt giver politisk medvind, kan de føre til langvarige negative forandringer for forbrugere og global økonomi. Handel genererer velstand. Det er afgørende, at USA og Kina arbejder hurtigt hen imod at løse deres uoverensstemmelser, siger Alexandre de Juniac, generaldirektør i IATA.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com