Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Januar-cargo under det forventede niveau

Søgeord:

11. marts 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

458 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Geopolitisk usikkerhed kan påvirke det globale luftfragtmarked i indeværende år, vurderer IATA.

 

I januar skuffede den globale luftfragt. Det viser de nyeste tal fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

I årets første måned steg efterspørgslen med 2,7 procent, hvilket er betragteligt under stigningen i december og også under det forventede. Kapaciteten steg 11,4 procent.

 

- Væksten i efterspørgslen på 2,7 procent i januar var under forventningen efter de 9,3 procent, der blev registreret i december. Dette afspejler sandsynligvis et skift i retning af den mere normale vækstrate på 4,9 procent, der forventes i år, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

 

Ifølge IATA vil Rusland Ukraine-konflikten have en negativ indvirkning på luftfragt. Lukninger af luftrum vil stoppe direkte forbindelse til mange markeder forbundet med Rusland. Samlet set forventes indvirkningen på de globale markeder at være lav, da fragt transporteret til/fra/inden for Rusland kun udgjorde 0,6 procent af den globale luftfragt i 2021. Adskillige specialiserede fragtfly er registreret i Rusland og Ukraine, især de, der er involveret i tunge løft.

- Ser vi fremad, kan vi dog forvente, at fragtmarkederne vil blive påvirket af konflikten mellem Rusland og Ukraine. Sanktionsrelaterede skift i fremstilling og økonomisk aktivitet, stigende oliepriser og geopolitisk usikkerhed konvergerer. Kapaciteten forventes at komme under større pres, og raterne vil sandsynligvis stige. I hvilket omfang er det dog stadig for tidligt at forudsige, sagde Willie Walsh. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk