Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Justeret aftale om genstart af luftfarten

Søgeord:

25. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

239 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Takststøtteordningen styrkes med 160 mio. kr.

 

Den 25. juni 2020 blev regeringen, Venstre, Radikale Venstre og Det Konservative Folkeparti derfor enige om at afsætte op til 260 mio. kr. til at støtte dansk luftfart. Men dialogen med Europa-Kommissionen har vist, at det har været forbundet med udfordringer at få dele af ordningerne godkendt i forhold til statsstøttereglerne. Forligskredsen satte sig derfor igen til forhandlingsbordet for at finde løsninger, der kunne få pengene ud til den hårdt ramte sektor.

 

Det skriver Transportministeriet i en skriftlig meddelelse.

 

Partierne er nu enige om at styrke ordningen, der skal give både lufthavne og luftfartsselskaber mulighed for at reducere lufthavnstaksterne.

 

Støttesatsen er øget til 50 procent af lufthavnstaksterne for både lufthavne og luftfartsselskaber, hvilket kan give mulighed for en 100 procent takstreduktion på flyvninger fra danske lufthavne. Derfor er rammen i ordningen også øget til 160 mio. kr. Ordningen vil gælde al aktivitet fra den 1. august til 31. december 2020.

- COVID-19 er gået meget hårdt ud over luftfartssektoren, og det betyder, at erhvervslivet og hele den danske befolkning har langt færre rejsemuligheder, end vi er vant til. Jeg er derfor glad for, at vi nu kan få pengene ud og arbejde til gavn for dansk luftfart, og at vi dermed kan være med til at få sat gang i luftfarten igen, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Partierne er desuden enige om, at man inden den 9. oktober skal finde løsningsmodeller for en udmøntning af yderligere 65 mio. kr. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk