Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Luftfragt har gavn af lempede corona-restriktioner

Søgeord:

28. juli 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

349 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Efterspørgslen på luftfragt på vej i den rigtige retning.

 

Den globale efterspørgsel efter luftfragtydelser faldt 8,3 procent mod maj 2021, hvilket er en forbedring mod faldet på 9,1 procent i april.

 

Det skriver den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

Kapaciteten var 2,7 procent over niveauet for samme måned sidste år.

 

Luftfragten var i maj påvirket af flere faktorer, lyder det fra IATA. Global handel steg en smule, da omikron-nedlukningerne i Kina til dels blev lempet, mens nye regioner også bidrog til vækst med stærkere volumener. Krigen i Ukraine fortsætter dog med at forringe fragtkapaciteten, da flere flyselskaber baseret i Rusland og Ukraine af IATA beskrives som ’nøgleaktører’.

 

- Maj bød på positive nyheder for luftfragt, især på grund af lempelsen af nogle omikron-restriktioner i Kina. Tilbagekomsten af asiatisk produktion, da Covid-19-foranstaltningerne lettede, især i Kina, vil understøtte efterspørgslen efter luftfragt. Og det stærke opsving i passagertrafikken har øget belly cargo kapaciteten, dog ikke altid på de markeder, hvor kapacitetsnedsættelsen er mest kritisk. Men usikkerhed i den overordnede økonomiske situation skal overvåges nøje, sagde Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk