Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Luftfragt nærmer sig før-covid niveau

Søgeord:

13. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

156 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Skrøbelig global økonomi forhindrer luftfragt i at stige.

 

I juli nærmede de globale luftfragtmængder sig niveauet før Covid-19, men lå 9,7 procent under niveauet i juli 2021.

 

Kapaciteten var 3,6 procent højere end samme tidspunkt sidste år.

 

Det oplyser den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

Den fortæller, at flere faktorer skal bemærkes: Nye eksportordrer, en førende indikator for fragtefterspørgsel, faldt på alle markeder, undtagen Kina, som begyndte en skarp opadgående tendens i juni, mens krigen i Ukraine fortsætter med at forringe fragtkapaciteten, der bruges til at betjene Europa, da flere flyselskaber baseret i Rusland og Ukraine var nøgleaktører.

 

- Luftfragt nærmer sig 2019-niveauer, selvom den har taget et skridt tilbage sammenlignet med den ekstraordinære præstation i 2020-2021. På grund af sårbarhed som følge af forsyningskædens begrænsninger og skiftende økonomiske forhold har fragtmarkederne i det væsentlige bevæget sig sidelæns siden april. Juli-data viser os, at luftfragt fortsætter med at holde sig oppe, men som det er tilfældet for næsten alle industrier, bliver vi nødt til nøje at overvåge både den økonomiske og politiske udvikling i de kommende måneder, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

Den totale cargo-markedsandel fordelt på luftfragtselskabernes region er: Asien-Stillehavsområdet 32,4 procent, Nordamerika 27,2 procent, Europa 22,9 procent, Mellemøsten 13,4 procent, Latinamerika 2,2 procent og Afrika 1,9 procent.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk