Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Luftfragten i langsom bedring

Søgeord:

6. august 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

250 gange

Læses i øjeblikket af:

1

IATA: Fortsat en udfordring at gøre forretning.

 

Den globale luftfragtbranche er i langsom restitution oven på COVID-19 pandemien, der i næsten fem måneder nu har lammet luftfartsindustrien.

 

Ifølge den internationale luftfartsorganisation IATA faldt efterspørgslen på den globale luftfragt i juni med 17,6 procent sammenlignet med juni sidste år – målt i FTK, (Fragt-Ton-Kilometer – ét ton gods fragtet én kilometer).

 

Det er en beskeden forbedring i forhold til maj, hvor luftfragten dalede 20,1 procent mod maj 2019.

 

Den globale kapacitet faldt 34,1 procent – stort set uændret i forhold til maj. Belly kapacitet faldt 70 procent som følge af de manglende passagerfrekvenser.

 

- Luftfragten er langt sundere end passagermarkedet, men det er fortsat meget svært at gøre forretning. Mens den økonomiske aktivitet genstarter efter en omfattende lockdown, er der ikke sket en særlig vækst i efterspørgslen. Hasten med at få personligt beskyttelsesudstyr ud til markeder er aftaget, da forsyningskæderne blev reguleret, hvilket har givet afsendere mulighed for at benytte billigere muligheder som sø- og banetransport, siger Alexandre de Juniac, administrerende direktør og generaldirektør hos IATA.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com