Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Luftfragten skal opbygge modstandskraft

Søgeord:

30. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

392 gange

Læses i øjeblikket af:

0

IATA har fire prioriteter, der skal styrke luftfragtbranchen.

 

Ved det i øjeblikket afviklede World Cargo Symposium (WCS) i London understregede den internationale luftfartsorganisation IATA fire prioriteter, der skal opbygge modstandskraft og styrke luftfragtbranchens post-pandemiske udsigter; at opnå netto-nul CO2-emissioner i 2050, en fortsat modernisering af processer, at finde bedre løsninger til sikker transport af lithium-batterier samt at gøre luftfragt attraktiv for nye talenter.

 

- Luftfragt havde et fantastisk år i 2021 og opnåede 204 mia. dollars i indtægter, lød det fra Brendan Sullivan, IATA’s globale luftfragtchef.

 

- På nuværende tidspunkt stiger de sociale og økonomiske udfordringer dog. Krigen i Ukraine har forstyrret forsyningskæderne, jetbrændstofpriserne er høje, og økonomisk skrøbelighed har bremset BNP-væksten. På trods af dette er der en positiv udvikling. E-handel fortsætter med at vokse, COVID-restriktioner lettes, og specialiserede fragtprodukter af høj værdi viser sig at være modstandsdygtige over for økonomiske op- og nedture. Fremadrettet er det afgørende at opnå vores netto-nul-forpligtelse, modernisere processer, finde bedre løsninger til sikker transport af lithium-batterier og gøre luftfragt attraktiv for nye talenter, sagde han.

I 2021 vedtog luftfartsindustrien en plan for at opnå netto-nul CO2-emissioner i 2050. Et potentielt scenario for dette er ifølge IATA 65 procent flyvninger gennem SAF (Sustainable Aviation Fuel), 13 procent gennem brint og elektrisk fremdrift, 3 procent gennem mere effektive operationer og 19 procent gennem offsets og kulstoffangst.

 

- SAF er nøglen til at opnå netto nul-emissioner. Flyselskaber brugte hver eneste dråbe, der var tilgængelig i 2021. Og det vil være det samme i år. Udfordringen er produktionskapacitet på SAF. Løsningen er statslige incitamenter. Med de rigtige incitamenter ville vi kunne se 30 mia. liter SAF i 2030. Det ville være et vendepunkt i 2030 mod vores netto-nul-ambition om rigelige SAF-mængder til overkommelige priser, sagde Sullivan.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk