Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Lufthavne: Pas på med for høje flyafgifter

Søgeord:

29. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

343 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vestdanske lufthavne advarer lovgiverne om at pålægge branchen for høje miljøafgifter.

 

Syv lufthavne i Vestdanmark står nu i en fælles erklæring sammen om budskabet; ”Vi skal fastholde et Danmark i balance”.

 

Enigheden i de vestdanske lufthavne er tydelig, når emnet falder på bæredygtig luftfart, lyder det. De bakker alle op om grøn omstilling og dermed et klimabidrag på flyrejser, som udelukkende skal anvendes til den grønne omstilling af luftfarten. Men der er også en fælles bekymring om, hvad en forkert tilgang til det kan medføre.

 

Bekymringen baserer sig på, at høje afgifter kan medføre færre flyruter, og dermed en svagere sammenhængskraft i Danmark, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn:

 

- Luftfarten er en livsnerve for både virksomhederne og turismeerhvervet i Danmark. Hvis der pålægges høje flyafgifter, vil vi med stor sandsynlighed opleve, at de vestdanske lufthavne får færre nye flyruter og nogle af de eksisterende forsvinder. Det vil skabe økonomisk ubalance i Danmark, siger Jan Hessellund og fortsætter:

- For at sikre en bæredygtig grøn omstilling af luftfarten har vi i branchen foreslået at opkræve et klimabidrag, som skal anvendes til at investere i den grønne omstilling til bio-brændstof. Det vil sikre, at erhvervslivet og turismeindustrien i Vestdanmark ikke bliver svækket – og dermed fastholder et Danmark i balance, siger han.

 

Pressemeddelelsen er sendt på vegne af lufthavnene: Aalborg Lufthavn, Esbjerg Lufthavn, Aarhus Lufthavn, H.C. Andersen Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn, Sønderborg Lufthavn og Billund Lufthavn. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com