Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Massiv pilotstrejke i SAS

Søgeord:

26. april 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1558 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Påvirker 72.000 passagerer.

 

Med øjeblikkelig virkning strejker 1.409 SAS-piloter – herunder 372 danske, der er medlem af pilotforeningen SAS Pilot Group (SPG).

 

Det betyder, at 673 afgange er aflyst, hvilket rammer i alt 72.000 passagerer.

 

Strejken er et resultat af, at forhandlingerne mellem SAS og den danske pilotforening er brudt sammen, og det betyder, at indenrigs-, europæiske og fjernafgange er blevet aflyst som en konsekvens.

 

Pilot og næstformanden i Dansk Pilotforening, Henrik Thyregod, siger til dr.dk:

 

- Vi har forhandlet hårdt i den seneste måneds tid. Det handler om vores arbejdsforhold. Vi har bedt om at få samme gode forhold, som alle andre lavprisselskaber har, hvor man har forudsigelighed i arbejdsmønstret og arbejder fem dage væk hjemmefra og har fire dage fri i et fast system. I SAS er det sådan, at stort set alle piloter arbejder sådan, at de ikke aner, hvornår de har fri. De får skema 14 dage før, det træder i kraft, og man kan arbejde op til syv weekender i træk. Det er fuldstændig rimelige krav. SAS skal ikke være det ringeste sted at være pilot, siger Henrik Thyregod.

Ifølge SAS er det umuligt at imødekomme piloternes krav:

 

- Det er meget beklageligt, at pilotstrejken rammer vores kunder. SAS er klar til at fortsætte forhandlingerne, men hvis vi skulle møde kravene, ville det have meget store negative konsekvenser for selskabet, siger Karin Nyman, kommunikationsdirektør i SAS.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk