Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Nyt klimapartnerskab i luftfarten

Søgeord:

7. november 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

816 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand.

 

Regeringen har indgået et klimapartnerskab med luftfartsbranchen.

 

Partnerskabet skal sikre en mere bæredygtig luftfart, og koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand.

 

Det offentliggjorde transportminister Benny Engelbrecht ved en luftfartskonference på Christiansborg i går onsdag.

 

Ifølge ministeren er en reduktion af CO2-udledningerne fra luftfarten nødvendig, hvis regeringens klimamål skal nås.

 

Samtidig har luftfarten en enormt stor betydning for Danmarks samfundsøkonomi, fordi den tilgængelighed, som luftfarten sikrer og skaber, understøtter en stor værdi gennem øget mobilitet, vidensdeling, nye handelsrelationer og turisme, lyder det.

 

- Vi er afhængige af luftfarten for at kunne komme effektivt rundt i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat kan flyve, men vi må og skal flyve grønnere, end vi gør i dag, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Det er afgørende for ministeren, at formandsskabsstolen bliver besat af en person med en central rolle blandt luftfartsselskaberne. Og som Skandinaviens ledende luftfartsselskab er SAS en central aktør i den bæredygtige omstilling af luftfartsbranchen.

 

- SAS er allerede i dag et af de luftfartsselskaber, der går forrest i kampen for en mere bæredygtig luftfart med indkøb af nye og brændstofeffektive fly og investeringer i udvikling af bæredygtigt flybrændstof. Simon Pauck Hansen har et indgående kendskab til branchen, og derfor er jeg meget glad for, at han har takket ja til at være formand for regeringens nye klimapartnerskab. Jeg ser meget frem til vores fælles arbejde mod en mere bæredygtig luftfart, siger Benny Engelbrecht.

Simon Pauck Hansen udtaler:

 

- Tak til regeringen for den store og forpligtende tillidserklæring. Med Luftfartens Klimapartnerskab ser jeg frem til at præsentere konkrete løsninger på, hvordan SAS og hele branchen kan bidrage til at nå regeringens klimamål, som er meget ambitiøse, men ikke urealistiske. På mange områder, eksempelvis inden for biobrændstoffer og elektriske fly, ser vi ideer til udvikling af banebrydende ny teknologi, og derfor har vi troen på, at det er muligt at lancere bæredygtige løsninger samtidig med, at vi sikrer vækst, tilgængelighed og arbejdspladser i hele Danmark, siger Simon Pauck Hansen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk