Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Øget sikkerhed til mindre lufthavne

Søgeord:

30. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

376 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Små lufthavne kan nu søge sikkerhedspulje.

 

Fra 24. oktober har det været muligt for mindre, danske lufthavne at ansøge om midler til investering i sikkerhedsudstyr. Puljen skal hjælpe de mindre lufthavne med at finansiere stigende udgifter til opretholdelse af et højt sikkerhedsniveau i luftfarten.

 

Det oplyser Transportministeriet, der tilføjer, at der med finansloven for 2019 blev afsat en pulje på 3 mio. kr., hvor mindre, danske lufthavne kan søge om tilskud til investeringer i sikkerhedsmateriel og -infrastruktur, som er nødvendig for at leve op til nye sikkerhedskrav.

 

- Vi må aldrig gå på kompromis med sikkerheden. Det er også derfor, der gælder de samme krav til et højt sikkerhedsniveau for alle lufthavne. Det kan dog være svært for nogle af de mindre lufthavne at finansiere nyt sikkerhedsudstyr i forhold til de større lufthavne. Derfor er det en stor hjælp til de mindre lufthavne, at de kan få en økonomisk håndsrækning til deres vigtige opgave med at sørge for sikkerheden i luften, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Det vil i første omgang være muligt at søge for Sønderborg Lufthavn, Midtjyllands Lufthavn og Esbjerg Lufthavn.

 

Ansøgningsfristen i 2019 vil være den 15. november 2019. Puljen administreres af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk