Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

”Preighter”-fly holder gang i Frankfurt

Søgeord:

15. juni 2020  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

184 gange

Læses i øjeblikket af:

1

50 flyselskaber har omdannet passagerfly til fragtfly i Tysklands travleste cargo-lufthavn.

 

- 3,5 mia. masker og andet beskyttelsesudstyr i 22.000 transporter plus medicinsk udstyr og pharmaprodukter såvel som haste-industrigods, post, pakker og fødevarer til det tyske og de europæiske markeder. Det opsummerer luftfragt i Frankfurt, siden den verdensomspændende lockdown som følge af SARS-CoV19-pandemien i midten af marts, siger Harald Gloy, bestyrelsesformand i Air Cargo Community Frankfurt e.V. og bestyrelsesmedlem i Lufthansa Cargo AG.

 

Stort set alle passagerfly har været groundet i Frankfurt i ti uger, mens fragtflyene har fløjet nonstop – særligt i Frankfurt, en af Europas travleste luftfragtlufthavne.

 

- Med den faldende passagertrafik er muligheden for at læsse fragt på disse fly forsvundet. Derfor bruger cirka 50 flyselskaber i Frankfurt nu passagerfly udelukkende til luftfragttransport, siger Michael Müllerbestyrelsesmedlem i Air Cargo Community og bestyrelsesmedlem i Fraport AG.

Han tilføjer, at dette finder sted, på trods af at de såkaldte ”preighter”-fly – en sammensætning af ”passenger” og ”freighter” – er mere besværlige at læsse og losse på grund af den begrænsede plads og smalle døre.

 

- Når forsyningskæder bryder end i krisetider, er det kun luftfragten, der evner at forbinde industri og handel på interkontinentale markeder i løbet af timer. Luftfragt er derfor af systemisk relevans for Tyskland som eksporterende land, men også for Europa generelt. Efterspørgslen på luftfragtkapacitet forbliver høj, siger Harald Gloy.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk