Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Qaarsuts landingsbane renoveret

Søgeord:

21. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

339 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Droneflyvninger benyttet til at lave terrænmodel.

 

Landingsbanen i østgrønlandske Qaarsut har de sidste par uger været igennem reparation og planering.

 

Det grønlandske dataselskab Asiaq udførte sidste år droneflyvninger hen over banen og lavede efterfølgende en terrænmodel og tegnede en teoretisk flade af landingsbanen.

 

- Samme år fik vi firmaet Leica til at montere GPS baseret styring på autograderen i Qaarsut, så banen fremover kan repareres og planeres ved hjælp af GPS, siger projektleder Erneeraq Zeeb.

 

En grader er et vejafretningskøretøj, hvis hovedformål er at udjævne vejoverfladen eller i det her tilfælde grusbanens overflade.

 

- Før banen kunne planeres, skulle man bruge grusmaterialer, og her var det KBK Entreprise, der stod for den del af arbejdet. Arbejdet blev udført i sektioner for ikke at stoppe Air Greenlands planlagte flyoperationer, siger Erneeraq Zeeb.

Lufthavnschef i Qaarsut, James Nielsen:

 

- De ansatte i lufthavnen har haft travlt de sidste par uger. Stor ros til dem for det store arbejde, de har udført. De har inddraget alle deres weekender de sidste par uger, og nu kan de endelig holde en velfortjent weekend.Vi har haft flyvninger om mandagen, tirsdagen, torsdagen og fredagen, og derfor har vi kun haft onsdagen og weekenderne til at udføre slidlagene, siger James Nielsen.

 

Lufthavnen i Qaanaaq blev renoveret på samme måde sidste år. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk