Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Rejserestriktioner stopper ikke Omicron

Søgeord:

6. december 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

287 gange

Læses i øjeblikket af:

0

IATA advarer om nye restriktioner på baggrund af den nye Covid-variant.

 

Det er glædeligt, at de globale luftfragtmængder fortsætter med at stige, men verdens regeringer bør ikke igen indføre rejserestriktioner som følge af spredningen af den nye Omicron-variant.

 

Sådan lyder budskabet fra den internationale luftfartsorganisation IATA’s generaldirektør Willie Walsh i kølvandet på organisationens netop offentliggjorte fragttal for oktober.

 

- Virkningen af regeringers reaktioner på Omicron-varianten er en bekymring. Hvis det dæmper rejseefterspørgslen, vil kapacitetsproblemerne blive mere akutte. Efter næsten to år med Covid-19 har regeringer erfaringen og værktøjerne til at træffe bedre datadrevne beslutninger end de mest knæfaldende reaktioner for at begrænse rejser, som vi har set til dato. Restriktioner vil ikke stoppe spredningen af Omicron. Sammen med en hurtig tilbagetrækning af disse politiske fejl, bør regeringernes fokus være helt på at sikre integriteten af forsyningskæder og øge distributionen af vacciner, sagde Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

I årets tiende måned steg de globale luftfragtmængder med 9,4 procent mod oktober 2019. IATA sammenligner med før-Covid tallene, da 2020-niveauerne giver et forvrænget billede.

 

Kapaciteten er forbedret en smule, men er fortsat 7,2 procent under 2019-niveauerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk