Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Regeringen afviser klimaskat på flyrejser

Søgeord:

6. november 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

674 gange

Læses i øjeblikket af:

0

- CO2-reduktionen vil være minimal, siger transportminister Benny Engelbrecht.

 

Det bliver ikke dyrere for danskerne at sætte sig ind i et fly, hvis det står til regeringspartiet Socialdemokratiet.

 

Ved en luftfartskonference på Christiansborg onsdag afviste transportminister Benny Engelbrecht (S), at flybranchen skal pålægges en klimaskat som kompensation for branchens CO2-udledning, der vil gøre det dyrere for danskerne at tage flyet.

 

Nej til klimaskat

En klimaskat på flyrejser har ellers stået højt på ønskelisten hos partier, der har sikret Socialdemokratiet regeringsmagten. Hidtil har Socialdemokratiet afvist at forholde sig til spørgsmålet, men nu kan Transport Tidende altså fortælle, at regeringen afviser en klimaskat på flyrejser, da en sådan særskat – ifølge transportminister Benny Engelbrecht – ikke vil få tilstrækkelig gavnlig effekt:

 

- Den CO2-reduktion, der kommer ud af at indføre en flyafgift, er så lille, at den næsten ikke kan måles. I så fald skal afgiften være så stor, at folk helt holder op med at flyve, sagde Benny Engelbrecht.

Han tilføjede, at regeringen fortsat har høje klimaambitioner – og at luftfartsbranchen fortsat skal bidrage til at indfri disse – men at man i højere grad bør vifte med guleroden over for de brancher, der gør en indsats, i stedet for at svinge med pisken over for de, hvor det halter.

 

- Jeg har et grønt mandat i ryggen. Vi skal tænke grønt og bæredygtigt i alt, vi foretager os. Herunder også inden for luftfart, sagde transportministeren.

 

Regeringens nedadvendte tommelfinger til en klimaskat på flyrejser blev på samme konference bekræftet af Anne Paulin, energi-, forsynings- og klimaordfører for Socialdemokratiet:

 

- Med en flyafgift risikerer man, at flytrafik bliver en luksusvare, som kun de få har råd til, sagde hun.

 

Thomas Jensen, transportordfører for Socialdemokratiet, tilføjede:

 

- Vi skal ikke begrænse folk i at flytte sig. Det handler om at se på drivmidlerne, lød det.

Klimapartnerskab

Transportminister Benny Engelbrecht offentliggjorde desuden, at regeringen har indgået et klimapartnerskab med luftfartsbranchen, hvor koncerndirektør i SAS, Simon Pauck Hansen, bliver formand.

 

Klimapartnerskabet skal sikre en mere bæredygtig luftfart.

 

- Vi er afhængige af luftfarten for at kunne komme effektivt rundt i verden. Derfor er det afgørende, at vi fortsat kan flyve, men vi må og skal flyve grønnere, end vi gør i dag, lød det fra transportminister Benny Engelbrecht.

 

Læs meget mere fra luftfartskonferencen i den kommende udgave af Transport Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk