Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Samarbejde er vejen frem for luftfragten

Søgeord:

20. oktober 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

312 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Branchen skal fortsætte med at oparbejde modstandsdygtighed, lyder det fra IATA.

 

Nøglen til modstandsdygtighed i luftfragten efter pandemien er industrielt samarbejde, sikkerhed, bæredygtighed og modernisering, lyder det fra den internationale luftfartsorganisation IATA.

 

IATA opfordrer luftfragtindustrien til at fortsætte samarbejdet i samme tempo og med samme samarbejdsniveau som under Covid-19-pandemien for at overvinde fremtidige udfordringer og opbygge branchens modstandsdygtighed. Bæredygtighed, modernisering og sikkerhed blev fremhævet som centrale prioriteter for industrien efter pandemien. Det skete ved det 14. World Cargo Symposium (WCS), der for nylig løb af stablen i Dublin, Irland.

 

- Luftfragt er en meget vigtig industri. Denne pandemi mindede os om det. Under krisen har det været en livline for samfundet, leveret kritiske medicinske forsyninger og vacciner over hele kloden og holdt internationale forsyningskæder åbne. Og for mange flyselskaber blev fragt en afgørende indtægtskilde, når passagerfly blev groundede. I 2020 genererede luftfragtindustrien 129 mia. dollar, hvilket repræsenterede cirka en tredjedel af flyselskabernes samlede indtægter, en stigning på 10–15 procent i forhold til niveauet før krisen. Når man ser mod fremtiden, er udsigterne stærke. Vi er nødt til at fastholde det momentum, der blev etableret under krisen, og fortsætte med at opbygge modstandsdygtighed efter pandemien, sagde Brendan Sullivan, IATA's globale chef for luftfragt.

Udsigterne for luftfragt på kort og lang sigt er stærke. Indikatorer som lagerniveauer og produktion er gunstige, verdenshandelen forventes at vokse med 9,5 procent i år og 5,6 procent i 2022, e-handel fortsætter med at vokse med en tocifret hastighed og efterspørgsel efter specialgods af høj værdi - såsom temperaturfølsomme sundhedsprodukter og vacciner - stiger.

 

I år forventes efterspørgslen at overstige niveauet før krisen (2019) med 8 procent, og indtægterne forventes at stige til rekordhøje 175 mia. dollars, hvor renterne forventes at vokse med 15 procent. I 2022 forventes efterspørgslen at overstige niveauet før krisen (2019) med 13 procent med en omsætning, der forventes at stige til 169 mia. dollars, selvom der vil være et fald i udbyttet på 8 procent, lyder organisationens fremtidsudsigter.

- Stigningen i efterspørgslen efter luftfragt og attraktive udbytter er ikke uden komplikationer. Pandemiske restriktioner har ført til alvorlig global overbelastning i forsyningskæden og skabt vanskeligheder for flybesætninger, der krydser internationale grænser. Resourcing og kapacitet, håndteringsfaciliteter og logistik vil være et problem. Dette vil skabe yderligere operationelle udfordringer for vores industri, der skal planlægges for nu. Men vi har demonstreret modstandsdygtighed under hele krisen, og med det samme fokus vil vi overvinde disse udfordringer, sagde Sullivan. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk