Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Solen skal drive kolde WFS-terminaler

Søgeord:

20. juni 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

173 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Luftfragtoperatøren etablerer Storkøbenhavns største solcelleanlæg.

 

Det bliver fremover solens varme stråler, der skal bidrage til driften af blandt andet de temperaturkontrollerede pharma-terminaler i luftfragtoperatøren Worldwide Flight Services’ (WFS) faciliteter i Københavns Lufthavn.

 

Selskabet har netop indgået en tocifret millionaftale med virksomheden NRGreen om etableringen af et 1,4 MW solcelleanlæg. Dette vil blive det største anlæg i Storkøbenhavn og give en årlig CO2-besparelse på op mod 240 ton svarende til en personbil, der kører 57 gange rundt om jorden.

 

Skal drive kolde terminaler

Som led i deres CSR-strategi har WFS koncernen bæredygtig energi som en vigtig grundpille, siger managing director Scandinavia, Thomas Egeland:

 

- For os er det her en milesten, da vores koncern er en af de første inden for flyservice-branchen, der satser benhårdt på at gøre vores energiforbrug så grønt som muligt. Hele koncernen er i gang med transformationen, og vores afdeling her i Danmark er med helt forrest, og vi er meget stolte af, at en stor procentdel af vores energiforbrug fremover vil være fra grøn energi. Jeg ved, at mine kollegaer fra andre afdelinger glæder sig til at komme på besøg og se anlægget, siger han.

Foruden det generelle bidrag i Worldwide Flight Services’ energiforbrug vil solenergien blandt andet indgå i deres 1500 kvadratmeter store pharmacenter. Pharmacenteret er kvalificeret med EU’s GDP-certificering, som tilsikrer god distributionspraksis af lægemidler og opretholdelse af korrekt temperatur, som selvsagt kræver store energiressourcer.

 

Også på den interne transportfront vil solenergien blive brugt, da WFS’ køretøjer er eldrevne.

 

- Den grønne energi skal blandt andet bruges til cirkulær energiudnyttelse fra sol til vores elbiler – både dem der indgår i transporten i lufthavnen samt personalets biler. Det er en del af vores CSR-strategi, at al vores transport, også gældende firmaordningsbiler, er eldrevne, og det giver rigtig god mening, at vores personale kan lade deres biler gratis med grøn energi fra solen.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk