Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tab af Kina-ruter gav cargo-fald i CPH

Søgeord:

14. januar 2019  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

213 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Noterede dog pæn fremgang på bellycargo.

 

China Cargo nedlagde i foråret den dedikerede fragtrute mellem Københavns Lufthavn og kinesiske Tianjin.

 

Tabet af fragtruten satte sit negative præg på den samlede mængde af håndteret luftfragt i CPH i 2018, der med 356.343 tons noterede en tilbagegang på 2,5 procent.

 

- Tilbagegangen skyldes primært bortfald af fragtruter med flere ugentlige afgange til Kina. Rene cargo-flyvninger har været faldende siden marts, hvor China Cargo stoppede deres rute til Tianjin, siger Kasper Hyllested, pressechef i Københavns Lufthavn.

 

Han bemærker dog med tilfredshed, at mængden af bellycargo inklusive post med 149.569 tons steg med knap 4 procent, mens mængden af bellycargo eksklusive post voksede med 5,7 procent.

 

- Overordnet var der en pæn vækst i bellycargo - især på langdistanceruterne, hvor en pæn øgning i antal af frekvenser betød øget kapacitet direkte ud af CPH, som markedet har været gode til at supportere. Der har samtidig været en pæn vækst i ”småpakke-forsendelserne” igennem express-selskabernes terminaler, med baggrund i øget E-handelsforretning til og fra Danmark, lyder det fra Kasper Hyllested.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com