Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

To ny helikopterflyvepladser

Søgeord:

2. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1046 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Sarfannguit og Itilleq har fået endelig godkendelse af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

 

Sarfannguit og Itilleq er blevet godkendt som helikopterflyveplads af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, og Mittarfeqarfiit (Grønlands Lufthavne) varetager nu 13 lufthavne og 46 helikopterflyvepladser.

 

Lufthavnschef i Sisimiut, Bo Olsen:

 

- Tidligere har helikopterne måttet lande på fodboldbanen, og nu kan de lande på en rigtig helikopterflyveplads, siger han.

 

De nye helikopterflyvepladser har en diameter på 20 meter, så de kan anvendes til Air Greenlands nyindkøbte helikoptere. Det har været vigtig for Mittarfeqarfiit at placere helikopterflyvepladserne så tæt som muligt på bygderne. Mittarfeqarfiit har dog kunne ikke efterleve dette i Sarfannguit, da Trafikstyrelsen har krav til indflyvningsforhold, som skal efterleves.

 

- Udover de to har Mittarfeqarfiit genåbnet Arsuk efter mindre renovering og flyttet helikopterflyvepladser i Niaqornaarsuk, Ammassivik og Narsarmjiit. I Upernavik området, har vi også flyttet helikopterflyveplads i Upernavik Kujalleq og etableret strømforbindelse, så de ikke længere skal forsynes med generator, siger Bo Olsen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk