Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tocifrede cargo-stigninger i april

Søgeord:

11. juni 2021  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

361 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Nordamerika i kraftig vækst – Latinamerika sakker bagud.

 

Den globale efterspørgsel på luftfragt er nu så høj, at de globale fragttal overgår niveauerne fra før coronakrisen i 2019.

 

I april steg den globale luftfragt med 12 procent mod april 2019, som er det år, den internationale luftfartsorganisation IATA sammenligner med, da det ikke giver mening at sammenligne med april-tallene i corona-året 2020. Efterspørgslen steg 7,8 procent mod marts 2021.

 

Den stærke stigning skyldes især, at Nordamerikanske fragtselskaber bidrog med 7,5 procentpoints til 12 procent stigningen. Alle andre regioner i verden – med undtagelse af Latinamerika – bidrog ligeledes til stigningen.

 

Kapaciteten er stadig lavere (9,7 procent) end før-covid niveauet i april 2019 på grund af den fortsatte grounding af mange passagerfly.

- Luftfragt er fortsat den gode nyhedshistorie for luftfartssektoren. Efterspørgslen er steget med 12 procent mod niveauet før krisen, og udbyttet er solidt. Nogle regioner overgår den globale tendens, især luftfartsselskaber i Nordamerika, Mellemøsten og Afrika. Den stærke luftfragtpræsentation er dog ikke universel. Restitutionen for luftfartsselskaber i den latinamerikanske region er eksempelvis gået i stå, siger Willie Walsh, IATA’s generaldirektør.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk