Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Upernavik fik sikkerhedspris

Søgeord:

6. november 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

386 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ledersamling i Mittarfeqarfiit.

 

Lufthavnen i Upernavik har fået en sikkerhedspris ved en ledersamling i Kangerlussuaq, hvor samtlige Mittarfeqarfiits (Grønlands Lufthavne) lufthavnschefer var samlet.

 

- Det er første gang, vi uddeler safety-prisen. Vores sikkerhedsarbejde omfatter hele virksomheden. Det handler om forebyggende handlinger og i år går prisen til Upernavik lufthavn. Til lufthavnschef Karl-Peter Hansen og hans kolleger, siger administrerende direktør i Mittarfeqarfiit, Henrik Estrup.

 

I august besluttede Mittarfeqarfiit at lukke helikopterflyvepladsen i Kangersuatsiaq ved Upernavik på grund af sikkerhedsmæssige hensyn. Affaldspladsen ligger tæt på bygdens helikopterplads, og løst affald var begyndt at sprede sig ind på helikopterflyvepladsen.

 

Jesper Lynge-Krog var på det tidspunkt fungerende safety manager og han siger om safety-prisen:

 

- Jeg havde en meget tæt dialog med vores kolleger i Upernavik, da hændelsen skete, og jeg er meget stolt af deres proaktive handling. Safety-prisen er vigtig, og det er noget, vi fokuserer rigtig meget på. Vores folk er gode til at reagere fremadrettet, hvis de mener, at der er noget uhensigtsmæssigt. Og Karl-Peter Hansen og hans folk var hurtige til at reagere og handle, da de mente, at der var stor sikkerhedsrisiko ved at have affald flydende tæt på helikopterpladsen. Der var fare for, at plastikposer og andet affald kunne blive fanget af helikopterens halerotor. Vores folk gjorde det rigtige og tænkte på sikkerheden. De har gjort et fantastisk arbejde og derfor er det velfortjent, at de får årets safety-pris, siger Jesper Lynge-Krog. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com