Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IAT styrker position for rensning af fødevaretanke

Søgeord:

10. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2884 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den dansk transportkoncern IAT har opnået de to vigtigste internationale fødevaregodkendelser inden for et år.

Den dansk transportkoncern IAT har opnået de to vigtigste internationale fødevaregodkendelser inden for et år.Godkendelserne er en fordel i konkurrencen med branchens andre aktører, og IAT venter således i 2014 at fastholde vækst i tankrensning på fem procent fra sidste år.

 

Som den første europæiske transportvirksomhed har IAT, med hovedkontor i Esbjerg, opnået den helt ny fødevaregodkendelse af den europæiske organisation for tankrensning, European Frederation of Tank Cleaning Organisations (EFTCO).

Renser årligt over 10.000 tankbiler og tankcontainere

Transportkoncernens tankrensningsanlæg ligger i Kolding, hvor der årligt renses over 10.000 tankbiler og tankcontainere. Heraf er omkring 90 procent for danske og udenlandske transportselskaber og over 6.000 palletanke (IBC) for danske industrivirksomheder.

 

IAT’s tekniske chef Hardy Staal:

- Vi opnåede i januar 2013 en ISO 22000-certificering, der gør os i stand til at tilbyde rensning af tankbiler, tankcontainere og palletanke til transport af fødevarer. Med den seneste godkendelse, EFTCO Food Assessment, bringer vi os et skridt foran konkurrenterne. Vi forventer at kunne øge vores markedsandel blandt fødevareproducenter i primært Danmark, Sverige og det nordtyske område.

Forventer højere kundekrav

IAT forventer, at store fødevareproducenter i fremtiden kræver flydende ingredienser og færdigvarer – for eksempel mejeriprodukter, vin, øl og spiritus - transporteret efter de standarder, virksomheden lever op til.

 

På tankrensningsanlægget råder IAT over en bane udelukkende til at rense tanke til fødevarer, og der er indarbejdede procedurer for arbejdets udførelse. Adskillelsen af fødevaretanke fra øvrige tanke er i lighed med risikovurdering, worst case-procedurer og dokumentation centrale punkter i EFTCO Food Assessment.

Foruden ISO 22000, og nu EFTCO Food Assessment, er IAT certificeret efter ISO 9001, ISO 14001 og bedømt efter Safety and Quality Assesment System (SQAS). Sidstnævnte omfatter kvalitets- og sikkerhedskrav og forventninger udarbejdet af den kemiske industri i Europa (CEFIC).

Første bane i 1986

IAT’s tankrensningsanlæg på Mønten 9 i Kolding blev indviet med den første bane i 1986 og udbygget med yderligere en bane i 1992. Den tredje bane, forbeholdt fødevareindustrien, samt et særskilt anlæg til rensning af palletanke, er etableret i 2007.

 

Servicecentret beskæftiger 17 medarbejdere inden for tankrensning, værksted og containerudlejning.

 

- Vi mærker en opadgående tendens i vore aktiviteter, som afspejler den stigende samhandel mellem Danmark og udlandet inden for fødevareområdet. I 2013 udførte vi det højeste antal rensninger af tankbiler og tankcontainere siden rekordåret 2007 og opnåede en vækst på ca. fem procent. Vi forventer at fastholde det pæne aktivitetsniveau i år, tilføjer Hardy Staal.

250 ansatte

IAT-koncernen, med afdeling i Esbjerg, Kolding, Aabenraa, København og Wroclaw, tilbyder transport- og logistikløsninger med bil, bane, sø og luft samt lagerfunktioner. Koncernen beskæftiger ca. 250 medarbejdere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com