Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IFOY: Tysk dobbeltsejr

Søgeord:

22. maj 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

2766 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Elektrisk gaffeltruck og råvarelager løftede priser hjem.

STILL fik to priser ved dette års International Forklift Truck of the Year (IFOY) Award. Juryen valgte STILL’s elektriske gaffeltruck RX 60-80 og STILL’s systemløsning af et automatiseret råvarerlager som vindere.

De eftertragtede priser er uddelt for tredje gang, og vinderne blev udvalgt af en uafhængig international jury bestående af tyve fagjournalister fra førende logistikmedier i Europa.

 

STILL’s elektriske gaffeltruck RX 60-80 vandt i kategorien Gaffeltrucks over 3,5 ton, der kan betegnes som den vigtigste kategori i konkurrencen. Den internationale jury testede alle gaffeltrucks i løbet af en uge i februar hos den officielle logistikpartner Hellmann Worldwide Logistics i Osnabrück.

 

Gaffeltruckene blev testet i praksis med fokus på økonomi, energieffektivitet, bæredygtighed, sikkerhed, ergonomi og design. Gaffeltrucks med ”innovativ værdi” blev også vurderet, hvor RX 60-80 overbevidste testkørerne med dens lette håndtering, som er udsædvanlig for en 8-tons gaffeltruck, hvilket giver truckførerne den bedste støtte i deres daglige arbejde.

Det er muligt takket være gaffeltruckens kompakte design, ergonomiske betjeningskoncept og gode sigtbarhed. Ifølge juryen er denne gaffeltruck systematisk gennemtænkt og byder på nyskabelser inden for ydeevne. De omfatter blandt andet et effektivt energioptimeringssystem og et forenklet, tidsbesparende batteriskiftesystem, der eliminerer brugen af kran.

 

Konklusionen fra testkørerne lyder:

”STILL RX 60-80 er kraftfuld og robust, men styres som en 4-5 tons gaffeltruck. Med denne kraftpakke beviser STILL, at en elektrisk gaffeltruck er et logisk anbefalelsesværdigt alternativ i det tunge segment. Gaffeltrucken sejrer på styrken, økonomien, ergonomien og specielt sin høje innovationsgrad.”

 

STILL fik sin anden IFOY Award pris i kategorien intralogistiske løsninger, hvor juryen vurderede innovation, merværdi for kunden, holdbarhed og omsættelighed af integrerede intralogistiske komplette løsninger.

Vinderen blev en systemløsning til et automatiseret råvarelager hos plastfolieproducenten Kuraray Trosifol, designet af STILL og gennemført hos Trosifol på blot ni uger. Lageret forsyner produktionen 24 timer i døgnet og består af et kanallager med 3.300 pladser til paller med Big Bags. Konceptet består af syv STILL PalletShuttles, tre automatiserede FM-X reach-trucks, to elektriske gaffeltrucks RX 60 og forskellige lagerstyringscomputere.

For første gang kommunikerer de halvautomatiske PalletShuttles med de automatiserede FM-X reachtrucks for i samarbejde at bringe råstoffet frem til de rette produktionsstationer til de rigtige tidspunkter. Løsningen øger effektiviteten af processen med en optimal udnyttelse af den eksisterende lagerplads.

 

”Dette projekt er et benchmarke , når det kommer til design af lagre for fremtiden, siger Kai Hasenpusch, administrerende direktør for Hellmann Worldwide Logistics i Tyskland.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com