Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

ILO skærper kritik af DIS

Søgeord:

4. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2258 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I en ny rapport skærper ILO sin kritik af, at danske fagforeninger ikke overenskomstdækker udenlandske søfarende i DIS-registrerede skibe. ILO kræver nu en en handlingsplan fra regeringen inden december i år, fortæller CO Søfart.

I en ny rapport skærper ILO sin kritik af, at danske fagforeninger ikke overenskomstdækker udenlandske søfarende i DIS-registrerede skibe. ILO kræver nu en en handlingsplan fra regeringen inden december i år, fortæller CO Søfart.- Vi hilser den skærpede tone fra ILO velkommen, siger Ole Philipsen, formand for Dansk Metals Maritime Afdeling og CO-Søfart.

 

ILO opfordrer den danske regering til snarest at få problemstillingen løst gennem trepartsforhandlinger med de involverede faglige organisationer.

 

Ole Phillipsen:

 

-Vi er klar til at indgå i de foreslåede trepartsforhandlinger. Gennem 25 år har skiftende regeringer siddet kritikken overhøring. Det er ærgerligt, for stridighederne omkring §10 er efter min overbevisning en helt unødvendig sort plet på DIS, som generelt betragtet er blandt de bedste internationale skibsregistre.

ILO-rapporten slår fast, at 4.759 ud af de i alt 9.316 beskæftigede i DIS-flåden i 2012 var udlændinge og dermed stod uden repræsentation.

 

ILO forventer at den danske regering i en ny afrapportering til december i år kan redegøre for, hvordan DIS-loven ’lovliggøres’ efter international målestok.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com