Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

IMO kræver obligatorisk vejning af containere

Søgeord:

7. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

IMO – FN’s søfartsorganisation - er på vej med en ændring af Safety of Life at Sea, SOLAS, der skal gøre det obligatorisk at kontrollere containeres bruttovægt, før de lastes på skib.

IMO – FN’s søfartsorganisation - er på vej med en ændring af Safety of Life at Sea, SOLAS, der skal gøre det obligatorisk at kontrollere containeres bruttovægt, før de lastes på skib.Fejlagtig deklarering af containervægt har været et problem, der har berørt mange i shippingbranchen i nogen tid.

 

SOLAS-ændringsforslaget vil kræve, at alle containere enten skal vejes direkte, eller at vægten skal bekræftes af afskiberen i en erklæring, der bekræfter vægten. Afskiberens bekræftede vægt skal omfatte vejning af pakker eller andre former for gods, vægt af paller, anden emballage samt containerens egenvægt.

 

Denne kompromisløsning vil skuffe mange, der ønsker, at alle containere skal vejes. Men på grund af, at det ikke alle steder i verden er muligt at veje containere, har man besluttet, at også en vægt beregnet ud fra de enkelte bestanddele, må anvendes.

Reglerne træder i kraft inden maj 2016.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com