Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Indenrigspassagerer i CPH kan blive flyttet

Søgeord:

23. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

I løbet af foråret forventes Københavns Lufthavn at tage hul på forhandlingerne om en ny takstaftale.

I løbet af foråret forventes Københavns Lufthavn at tage hul på forhandlingerne om en ny takstaftale.Inden da skal aftalen færdigforhandles med de flyselskaber, der har en markedsandel i CPH på mere end fem procent samt baseflyselskaberne. Der vil således være tale om SAS, Norwegian og easyJet samt charterflyselskaberne Thomas Cook Airlines Scandinavia og Primera Air. Det skriver check-in.dk.

 

I forbindelse med takstforhandlingerne vil der blandt andet blive drøftet, hvordan Københavns Lufthavn kan tiltrække flere transferpassagerer. Andelen af transferpassagerer er fra 2002 til 2013 blevet halveret, således at kun hver fjerde skifter fly i CPH i dag mod tidligere hver anden passager.

 

Et af elementerne vil være en mulig flytning af ekspeditionen af indenrigstrafikken fra den nuværende Terminal 1 til Terminal 2 og 3.

Hvordan en eventuel flytning af indenrigspasagererne rent praktisk vil kunne gennemføres ønsker CPH ikke at kommentere på nuværende tidspunkt, da man i høj grad vil lytte til flyselskabernes ønsker. SAS vil formentlig have et ønske om at få indenrigsflyene ind til Finger B, mens Norwegian sikkert vil foretrække at selskabets indenrigspassagerer kommer så tæt på Finger A som muligt.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com