Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Industri-produktionen stagnerer

Søgeord:

8. august 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

531 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Enkelte brancher har dog fremgang.

Efter to måneders stigning faldt den samlede industriproduktion med 1,6 procent i juni. Produktionen faldt med 0,5 procent fra første til andet kvartal 2016, oplyser Danmarks Statistik.

 

Produktionen er imidlertid på et højere niveau end i samme kvartal sidste år. De ikke-sæsonkorrigerede tal viser en stigning på 3,6 procent i industriproduktionen fra andet kvartal 2015 til andet kvartal 2016.

 

Det største produktionsfald i juni på 10,9 procent forekommer i branchegruppen fremstilling af elektrisk udstyr. Der er dog tale om en forholdsvis lille branche med en vægt på 3,3 procenti det samlede produktionsindeks. De næststørste fald ses i møbel og anden industri, hvor produktionen faldt med 5,5 procent og i elektronikindustri, som har et produktionsfald på 4,6 procent Omvendt stiger produktionen i brachegrupperne træ- og papirindustri, trykkerier med 3,8 procent, plast-, glas- og betonindustri med 3,6 procent og tekstil- og læderindustri med 3,5 procent.

Bedre hjemmemarked

Mens produktionen faldt i juni, steg industriens omsætning med 0,3 procent målt i løbende priser og korrigeret for sæsonudsving. Forskellen på udviklingen i produktions- og omsætningsindeksene skyldes dels lager- og prisændringer, dels at brancherne vægtes forskelligt i de to indeks.

 

Udviklingen i omsætningen er fordelt på en stigning i hjemmemarkedsomsætningen på en procent og en stigning på 0,1 procent. eksportomsætningen. Omsætningen i investeringsgodeindustri faldt med 2,8 procent i juni. Nedgangen i denne sektor skyldes især et fald i eksportomsætningen på 3,6 procent. Det er primært et fald i eksporten af maskiner, der trækker eksportomsætningen ned i nvesteringsgodeindustrien.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com