Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Industriens lagre steg, mens engroshandlens lagre faldt

Søgeord:

25. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Industriens lagre steg med 1,9 mia. kr. fra første til andet kvartal, mens engros-handlen lagre faldt med 1,9 mia. kr. Det viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik.

Industriens lagre steg med 1,9 mia. kr. fra første til andet kvartal, mens engros-handlen lagre faldt med 1,9 mia. kr. Det viser den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik.Sammenlignes med lagerændringerne i samme kvartal sidste år, så var der dengang et fald i industriens lagre på 0,9 mia. kr. For engroshandlen ligner udviklingen i andet kvartal den i samme kvartal sidste år, hvor lagrene faldt 0,8 mia. kr.

 

Stigningen i industriens lagre skyldes, at lagrene af fremstillede færdigvarer og af varer under fremstilling samlet steg i alt 2,4 mia. kr. Råvarelagrene faldt med 0,3 mia. kr., mens lagrene af handelsvarer faldt med 0,2 mia. kr.

 

Det er især maskin- og transportmiddelindustrien og møbler og anden industri mv., der har øget deres lagre i andet kvartal. For møbler og anden industri mv. er stigningen overvejende sæsonmæssig. Medicinalindustri og kemisk industri mv. har som den eneste branchegruppe i industrien haft et fald i lagrene på 0,3 mia. kr.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com