Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ingen ændringer i samarbejde

Søgeord:

22. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1050 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD Arbejdsgiver og Krifa fortsætter.

Nyheden om Krifas brud med Kristelig Arbejdsgiverforening (KA) har måske sat en række spørgsmålstegn i hovedet på de danske transport- og logistikvirksomheder, der for tiden overvejer, om de skal melde sig ind i ITD Arbejdsgiver. Men det kan de roligt gøre, lyder det fra Kim Høi, direktør i ITD Arbejdsgiver:

 

- Overenskomstaftalen, som vi har indgået med Krifa, bygger på ordentlige vilkår, både hvad angår løn og ansættelse. Det var en vigtig forudsætning i selve den aftale, vi indgik, og Krifa sender derfor også et vigtigt signal med nyheden om deres brud. Man ønsker ordentlige forhold og vilkår i de overenskomstaftaler, der indgås med Krifa. Derfor er der heller ikke noget til hinder for, at man kan blive del af ITD Arbejdsgiver, siger han og fortsætter:

- Vi har, siden overenskomstaftalen kom i hus, oplevet en jævn tilstrømning fra medlemmer, og listen over interesserede er lang. Det bekræfter os i, at der er en efterspørgsel efter en ny overenskomstmodel, der er er mere tidssvarende til vores branche.

 

Også fra Krifa lægger man låg på eventuelle spekulationer om, hvad bruddet vil betyde for foreningens andre samarbejdspartnere.

 

- Vi vil fortsat indgå overenskomster med virksomheder og arbejdsgiverforeninger. Vi har lige indgået en god overenskomst på transportområdet med ITD (red. Arbejdsgiver), hvor vi er enige om at skabe gode løn- og ansættelsesvilkår og samtidig arbejde med at højne arbejdslysten og trivslen for chaufførerne. Ingen virksomhed eller lønmodtager vil derfor være ringere stillet på grund af opsigelse af samarbejdet med KA, siger Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, blandt andet i et interview med avisen Arbejderen.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com