Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ingen fartbøder til Mols-Linien

Søgeord:

14. oktober 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

648 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Østjyllands Politi afviser anklager mod Mols-Linien .

 

Der er intet hold i sommerens fartanklager mod Mols-Linien. Efter undersøgelse fra Søfartsstyrelsen og Østjyllands Politi har Østjyllands Politi oplyst rederiet, at sagerne er lukket.

Det oplyser færgerederiet i en pressemeddelelse.

 

Der bliver ikke rejst tiltale mod Mols-Linien i forbindelse med sommerens to politianmeldelser om for høj fart. Myndighedernes nærmere undersøgelser dokumenterer, at Mols-Linien har overholdt sejlads-bestemmelserne, og på den baggrund lukker Østjyllands Politi nu sagsmapperne.

 

Glad chefkaptajn

Mols-Liniens chefkaptajn Poul Pedersen glæder sig over, at myndighederne nu har skabt klarhed i sagen.

- Vi har et skarpt fokus på at sejle efter reglerne og arbejder derudover systematisk på at minimere den bølgedannelse, der uundgåeligt skabes af ethvert skib. Der har været en begyndende opfattelse af, at enhver bølge ved stranden skyldes Mols-Linien, og vi er glade for, at den misforståelse nu er rettet, siger Poul Pedersen.

Kystdirektoratet iværksatte i maj en besigtigelse af rederiets indflydelse på bølgedannelsen ved kysten, og beregningerne viste, at kun omkring 6 procent af bølgeenergien på kysten kan tilskrives Mols-Linien. Den øvrige bølgedannelse skyldes primært vejr- og vindforhold samt anden skibssejlads.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com