Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Ingen specielle uddannelseskrav for specialtransport

Søgeord:

12. august 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2712 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Der eksisterer ikke noget lovgivningskrav om obligatorisk uddannelse af chauffører, som udfører special- og sværgodstransporter.

Der eksisterer ikke noget lovgivningskrav om obligatorisk uddannelse af chauffører, som udfører special- og sværgodstransporter.Det oplyser DTL Kran Blok Erfa på baggrund af en medlemshenvendelse.

 

Baggrunden for præciseringen, er at et dansk medie på sin hjemmeside i sidste uge bragte en artikel om en særtransport, der var blevet standset ved en politikontrol, og hvor chaufføren tilsyneladende ikke opfyldte de obligatoriske uddannelseskrav, hvilket betød at transporten stoppede.

 

Der er udelukkende krav om, at chaufføren - ud over at have erhvervet sig de nødvendige kørekort - også skal have bestået den nødvendige EU-kvalifikations uddannelse.

 

Hvis chaufføren har taget kørekort før 2009, er der en indfasningsordning, hvor der inden udløbet af indfasningsordningen skal gennemføres et obligatorisk efteruddannelseskursus for at få chaufføruddannelsesbevis. (blå kort)

Har man taget kørekort efter 2009, skal man have gennemført EU- kvalifikationsuddannelsen, der enten er på fire uger, hvis man er over 21 år eller otte uger, hvis man er under 21 år.

 

Har man en underskrevet lærekontrakt som chauffør udsteder skolen et bevis som dokumentation for at lærlingen er i gang med uddannelsen og derfor har dispensation for kravene, indtil man har bestået uddannelsen, men dispensationen gælder dog ikke kørsel uden for landets grænser.

/mb
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com