Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Aarhus forbedrer havne-vej

Søgeord:

8. februar 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

339 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Opgraderingsplan til Østhavnsvej.

 

Som Aarhus Havn netop har meddelt, fastholder Smilets Havn sin position som Danmarks førende containerhavn med ny rekord på TEU og tons i 2018.

 

Udviklingen på containertransport ser ikke ud til at få en ende på disse kanter foreløbig – tværtimod – og desuden etablerer Molslinjen de kommende år rederiets nye færgeterminal for enden af Østhavnsvej. Derfor er behovet for en opgradering af den travle Østhavnsvej, hvor privatbilister og tung transport i stigende grad vil køre side om side, mildest talt nødvendig.

 

Anne Zachariassen, teknisk chef i Aarhus Havn, præsenterede for nylig opgraderingsplanen for Østhavnsvej. Når projektet er gennemført, vil Sumatravej fremover munde ud i krydset ved Oliehavnsvej, vil der være to spor i hver retning fra Oliehavnsvej til Vandvejen, to spor i hver retning fra Vandvejen til APM Terminals samt to signalregulerede T-kryds med shunts ved APM Terminals-området.

Den fysiske opgradering vil blive suppleret med intelligent trafikstyring, som vil bidrage væsentligt til forbedring af vejforholdene og til vejens kapacitet. Desuden vil skiltningen på og omkring Østhavnsvej blive taget op til revision, og mulige forbedringer vil blive gennemført, lyder det fra Aarhus Havn.

 

Projekt ”opgradering af Østhavnsvej” har et omfang, der kræver en miljøscreening. Den undersøgelse forventes gennemført i foråret således, at EU-udbud og licitation kan være gennemført medio juni 2019, hvor anlægsarbejdet påbegyndes, lyder det videre. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com