Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Alstom får ordre på 11 Continental el-tog

Søgeord:

14. februar 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

459 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Togene skal servicere ruten Leipzig-Chemnitz.

 

Franske Alstom skal levere 11 Coradia Continental batteridrevne el-tog frem mod år 2023 til Transportforeningen i Mittelsachsen (VMS) og med støtte fra Foreningen for Offentlig Transport i Leipzig (ZVNL). Alstom producerer dermed alle former for tog på markedet - herunder et komplet udvalg af emissionsfrie tog med effektive elektriske motorer, som er kompatible med brint eller avancerede batterimotorer. Togene skal servicere ruten Leipzig-Chemnitz. Kontrakten har en anslået værdi omkring 100 mio. euro og indeholder også vedligehold.

 

Allerede i 2014 indgik Alstom aftale med VMS om levering af 29 Coradia Continental elektriske regionaltog (EMU). For at forbinde 80 kilometers ikke-elektrificeret jernbane mellem Chemnitz og Leipzig anmodede myndighederne om en batteridrevet version af togene (BEMU). De nye tog forventes at blive taget i brug i 2023. De bliver bygget på Alstoms tyske produktionsværksted i Salzgitter, Nedersaksen. Det batteridrevne sporsystem bliver designet og leveret af Alstoms trækkraftcenter i Tarbes.

- Vi er ufatteligt stolte over at levere en bæredygtig og fuldstændig skræddersyet løsning til de ansvarlige myndigheder. Med denne gennemtænkte løsning adskiller Alstom sig på markedet ved at tilbyde alle former for emissionsfri tog. Som en del af vores samfundsansvar sætter Alstom et intenst fokus på bæredygtig mobilitet og tilbyder derfor skræddersyede løsninger, der gør løsningen attraktiv, men også omkostningseffektiv, siger Gian Luca Erbacci, senior vice president i Alstom Europa.

 

Coradia Continental BEMU-togene ligner de toge, der allerede anvendes på Dresden, Riesa og Zwickau-ruterne. Hovedforskellen består i, at BEMU-togene også har højeffektive batterier på togenes tage. De nye Coradia Continental BEMU-tog er udviklet med Alstoms store erfaring inden for batteridrevne trækkraftsystemer fra Coradia iLint, Citadis sporvogne og Prima H3 lokomotiver.

Coradia Continental BEMU-tog har en rækkevidde på 120 kilometer og kan køre på både elektrificerede og ikke-elektrificerede jernbanestrækninger. Et trevogns-tog er 56 meter langt og udstyret med 150 siddepladser. Toget har en tophastighed på 160 km/t i batteritilstand. Batteriernes kapacitet (højeffektive litium-ion) er beregnet til at sikre ledningsfri drift af ruten fra Chemnitz til Leipzig uden at ofre ydeevne eller komfort.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk