Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Alstom udruller level 3 signalsystem

Søgeord:

10. oktober 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

530 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ny version af ERTMS-system taget i brug i Wuppertal.

 

En ny version af Alstoms Atlas ETCS togkontrolsystem er taget i brug på den ikoniske hængebane i den tyske by Wuppertal.

 

Det skriver Alstom.

 

Wuppertals hængebane er et monorail-tog, som hænger fra en monorail-skinne. Alstom har udrustet hele ruten og 31 nye køretøjer samt den gamle ”kejservogn” med ETCS, den europæiske standard for togkontrolsystemer.

 

Hængebanen i Wuppertal er dermed den allerførste ibrugtagning af ERTMS level 3. På ERTMS level 3 baserer sporbelægningen sig udelukkende på tog-lokalisering fra ETCS-udstyr på selve toget. Alstom har udskiftet det traditionelle togsporingssystem langs skinnerne som eksempelvis inkluderede akseltællere med et digitalt signalsystem, hvor det ETCS-udrustede køretøj kommunikerer sin position direkte til den centrale computer via radio.

I Danmark er Alstom netop nu ved at installere et nyt signalsystem i alle regionale- og intercitytog samt langs skinnerne i Østdanmark. Her er der tale om ERTMS Level 2.

 

- Med den succesfulde implementering i dette projekt er Wuppertal den første by i Tyskland, som bruger ETCS i by-transport. ETCS bidrager ikke kun til en mere sikker og effektiv togdrift, men er også en base for mange af fremtidens teknologier, siger Jörg Nikutta, managing director for Alstom i Tyskland og Østrig.

 

Alstoms ETCS-system Atlas er udviklet i Charleroi, Belgien, mens systemets komponenter er produceret på Alstoms sites i Villeurbanne, Frankrig og Bologna, Italien. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk