Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Audionord automatiserer toldbehandling

Søgeord:

14. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

227 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vælger GCT fra Descartes.

 

Audionord International, som er selskabet bag HiFi Klubben, har indgået aftale med Descartes om levering af toldsystemet GCT. Audionord forventer, at det nye toldsystem vil gøre det muligt at automatisere dele af arbejdsgangene, så selskabet kan spare ressourcer på de mest rutineprægede toldopgaver. Samtidig flytter selskabet systemet ud i skyen, så Audionord slipper for den løbende vedligeholdelse af servermiljø.

 

Audionord International har en eller to ugentlige leveringer af varer til HiFi Klubbens norske butikker og daglige afgange fra Nordjylland til norske webkunder. Det involverer hver gang både en eksport fra Danmark og en fortoldning af importen til Norge, og da Audionord International har valgt selv at håndtere toldbehandlingen, er det en fast opgave, der kræver tidsressourcer hver uge, lyder det fra Audionord.

- Vi havde et behov for at opgradere vores toldbehandling til ny teknologi, der kan understøtte automatisering af processer. Vi undersøgte markedet for toldsystemer og endte med at vælge GCT, fordi GCT tilbyder den bedste mulighed for at automatisere arbejdsgange og samtidig manuelt at berige data i systemet. Den kombination er unik og giver os stor fleksibilitet, fortæller Morten Nielsen, Transport og Project Manager hos Audionord.

 

Audionord fortolder selv vareimporten til de norske butikker, og den proces involverer eksport af data fra virksomhedens ERP-system til GCT samt oprettelse og forsendelse af dokumentpakker, der bliver sendt digitalt til transportøren, så chaufføren har alle relevante dokumenter lige ved hånden.

 

Audionord har som en del af deres samlede toldløsning etableret et toldfrit lager ved hovedkvarteret i Nørager i Nordjylland. Herfra distribuerer Audionord til EU-landene Danmark, Sverige, Tyskland og Holland uden toldbehandling og til Norge med toldbehandling. Det reducerer Audionords samlede omkostninger til told.

Store gevinster at forvente med automatiske vareflyt

Han fremhæver også gevinsterne ved, at Audionord overgår fra et on premise system med egen server til det cloud-baserede GCT.

 

- Cloud frigiver ressourcer hos os, fordi vi slipper for den løbende overvågning og vedligeholdelse af serverplatformen. Vi har sikkerhed for høj oppetid og opdateret software, så vi kan fokusere på vores kerneforretning, fortæller Morten Nielsen.

 

Endelig peger han på GCT’s brugerflade som en medvirkende årsag til, at valget af toldsystem faldt på GCT.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk