Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Blå paller bliver endnu grønnere

Søgeord:

14. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

277 gange

Læses i øjeblikket af:

0

CHEP opnår mål om at anvende bæredygtigt træ i hele produktionen.

 

Logistikvirksomheden Brambles, der i Danmark er repræsenteret af pallevirksomheden CHEP, slår endnu engang en bæredygtig rekord. Virksomheden har netop nået sit 2020-mål om at anvende certificeret bæredygtigt træ i 100 procent af produktionen og dermed gøre de blå paller endnu grønnere.

 

Ifølge Verdensnaturfonden (WWF) er skovrydning verdens tredjestørste kilde til drivhusgasemissioner efter kul og olie. Det stiller store krav til globale virksomheder, der ønsker at gøre forsyningskæden mere bæredygtig for at begrænse den globale opvarmning.

 

En af dem, der har taget udfordringen alvorligt, er den globale logistikgigant Brambles, som opererer i 60 lande, herunder Danmark med pallevirksomheden CHEP. Virksomheden er funderet på en forretningsmodel, hvor man deler og genbruger paller, hvilket årligt sparer cirka 1,7 millioner træer. Men nu har de taget skridtet videre og netop nået deres 2020-mål om, at 100 procent af alt indkøbt træ skal komme fra certificerede, bæredygtige skove. Det betyder, at alle blå træpaller fra CHEP nu produceres uden nogen form for skovrydning, hvilket blåstempler pallernes bæredygtighed fra skov til slutbruger.

- Når vi har et produkt som paller, der netop består af træ, har vi også et stort ansvar for at tage bæredygtigt skovbrug seriøst. Derfor er det en vigtig milepæl at opnå målet om nul skovrydning – ikke bare for klimaet og for CHEP, men også for vores samarbejdspartnere. For ikke nok med, at vi passer på jordens knappe ressourcer, så gør vi også vores forsyningskæder, leverandører og kunder mere konkurrencedygtige, siger Torben Lund, dansk landechef i CHEP.

Kan det betale sig?

En omstilling af produktionen til mere bæredygtige principper vil naturligvis altid kræve en vis investering, og for mange virksomheder kan der melde sig spørgsmålet om, hvorvidt investeringen kan betale sig. Men netop det spørgsmål maner Brambles nu til jorden – faktisk beviser de, at det netop er økonomisk gavnligt.

 

- Da vi tog hul på hele projektet, havde vi leverandører, der brugte deres egen teknologi og processer på forskellige måder. Certificeringsprocessen har grundlæggende forenklet hele forsyningskæden. Vi har modbevist det udbredte mantra, at "bæredygtighed har sin pris". Jeg håber, at dette skaber præcedens, som andre virksomheder vil følge, siger Fernando Martinez, vice president, Global Procurement hos Brambles.

Det bæredygtige skovbrug er certificeret af enten 'Forest Stewardship Council' (FSC) eller 'Program for the Endorsement of Forest Certification' (PEFC) – to nonprofit-organisationer, der certificerer skovbrug, som overholder de højeste internationale standarder. Der plantes nye træer som erstatning for fældede træer, hvilket bevarer og øger mængden af biomasse, sikrer reetablering af jordarealer og beskytter jordbunden og vandkilderne. Dertil har programmerne også en beskyttende effekt på dyrelivet samt en positiv social og økonomisk indvirkning på lokalområderne, når det gælder menneskerettigheder og arbejdstageres rettigheder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk