Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Borssele 1 & 2 fuldt idriftsat

Søgeord:

11. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

507 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ørsteds første havvindmøllepark i Holland er nu en realitet.

 

Ørsteds havvindmøllepark Borssele 1 & 2 er nu fuldt idriftsat. Den har en kapacitet på 752 MW, hvilket gør den til den største havvindmøllepark i Holland og den næststørste idriftsatte park i verden. Borssele 1 & 2 producerer grøn strøm svarende til en million hollandske husstandes elforbrug og er Ørsteds første havvindmøllepark i Holland.

 

Henrik Poulsen, administrerende direktør for Ørsted, siger:

 

- Dette er en vigtig milepæl - både for den grønne omstilling og for Ørsted. Vi er stolte over, at vi har idriftsat vores første havvindmøllepark i Holland, som er en af de globale frontløbere inden for den grønne omstilling. Med Borssele 1 & 2 som første skridt ønsker vi at yde et væsentligt bidrag til den hollandske omstilling fra fossilbaseret til vedvarende energi. Vi er stolte over, at vi har gennemført dette store grønne energiprojekt til tiden og inden for budgettet, samtidig med at vi under COVID-19-pandemien har fastholdt vores fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed, siger Henrik Poulsen.

I 1991 opførte Ørsted verdens første havvindmøllepark i Danmark. Siden har Ørsted opført og drevet mere end 25 havvindmølleparker i Europa, Nordamerika samt Asien og Stillehavsområdet. Den 25. vindmølle, der blev installeret på Borssele 1 & 2, var samtidig Ørsteds havvindmølle nummer 1.500.

 

Steven Engels, General Manager for Benelux hos Ørsted, siger:

 

- Det er fantastisk, at vi nu kan producere nok grøn energi til at forsyne en million hollandske husstande med strøm. Vi har leveret, hvad vi lovede i 2016, da vi vandt udbuddet til en dengang rekordlav pris. Opførelsen af det første projekt i Hollands store havvindsprogram er en vigtig milepæl for Hollands grønne omstilling. Jeg vil gerne takke den hollandske regering, de regionale myndigheder og alle de mange andre interessenter, der har bidraget til, at vi har opnået dette resultat. Zeeland-regionen har modtaget os med åbne arme, hvilket er et fremragende udgangspunkt for vores drift af parken fra Vlissingen de næste mange år. Samtidig er det et godt afsæt for fremtidige grønne projekter i regionen, eksempelvis det projekt om vedvarende brint, som vi for nylig lancerede sammen med Yara, siger Steven Engels.

Flemming Thomsen, Senior Programme Director for Borssele 1 & 2 hos Ørsted, siger:

 

- Vores konstruktionsteam har sammen med vores leverandører installeret denne vindmøllepark på mindre end ni måneder, samtidig med at de har formået at levere høj kvalitet. Ved at indføre yderligere arbejdsmiljø- og sikkerhedsforanstaltninger både på havet og på land har vi kunnet fortsætte anlægsarbejdet midt i en global pandemi. Vi er taknemmelige og stolte over resultatet og glade for at se Borssele 1 & 2 blive sat i drift, siger han. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk