Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Cybertruslen mod transportsektoren er stor

Søgeord:

20. september 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

101 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Transportministeriet laver ny cyberstrategi for sektoren i kølvandet på nedslående vurdering fra Center for Cybersikkerhed.

 

Cybertruslen mod transportsektoren er stor, vurderer Center for Cybersikkerhed (CFCS).

 

På baggrund heraf har Transportministeriet udarbejdet en ny cyberstrategi for transportsektoren for perioden 2022 til 2025, der skal klæde sektoren endnu bedre på til at modstå cyberangreb.

 

Strategien afløser den tidligere strategi fra 2019 til 2021 og skal gennemføres i tæt samarbejde med aktørerne i transportsektoren, såvel offentlige som private. Erfaringerne fra strategien for 2019 til 2021 udgør samtidig fundamentet for den nye strategi.

 

Den kommende strategi fokuserer overordnet på fire områder: 1: Risikostyring, hvor de forskellige organisationer skal blive bevidste om, hvad der kan gå galt, og så planlægge for at undgå risici for sikkerhed, mobilitet og økonomi. 2: Robust cyberberedskab, hvor der er klare rammer for den enkelte aktørs ansvarsområder, hvordan koordineringen skal være samt hvordan man håndterer forskellige hændelser. 3: Implementering af det nye NIS-direktiv (Net- og Informationssystemer), så man styrker cybersikkerhed og modstandsdygtighed på tværs af medlemsstaterne. 4: Uddannelse og awareness, hvor man giver sektoren mulighed for at styrke kompetencer og kendskab til den nyeste viden inden for cyberforsvar.

Strategien udmøntes som del af ”National strategi for cyber- og informationssikkerhed”, som Regeringen offentliggjorde i december 2021.

 

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk