Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Dansk e-handel slår rekord i corona-halvår

Søgeord:

11. september 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

252 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Danskerne e-handlede 112 mio. gange i første halvår 2020.

 

Danskernes online-forbrug rundede i årets første halvår 74,7 mia. kr. Det er en stigning på 5 procent og ny rekord.

 

Rekorden skyldes ændrede forbrugsvaner og ikke mindst en eksplosiv stigning i salget af dagligvarer, håndsprit og hobbyprojekter, viser FDIH’s e-handelsanalyse før første halvår.

 

- Vi har aldrig set så store ændringer i forbrugernes adfærd og køb, som vi så i 2. kvartal i 2020. Rejser, som normalt er den største branche målt på omsætning, forsvandt stort set, mens andre dele af branchen oplevede ekstraordinær vækst. Salget af bolig- og haveprodukter er eksempelvis steget voldsomt, mens salget af dagligvarer virkelig har fået et folkeligt gennembrud under krisen, siger Niels Ralund, administrerende direktør i FDIH.

Ifølge FDIH understreger den nye rekord, at dansk e-handel generelt står stærkt med rigtig mange dygtige virksomheder, som er klar til at møde efterspørgslen fra de købeklare kunder. Det lover godt for fremtiden, hvor ulven i form af Amazon er rykket tættere på efter offentliggørelsen af, at de i år åbner i Sverige.

 

- Vi har vidst i lang tid, at ulven vil komme, og derfor har mange netbutikker forberedt sig godt. Så selvom Amazon nu åbner i Sverige og må forventes at gøre det samme i Danmark inden længe, så tror jeg, at vi i stort omfang kan modstå ulvens pusten og pruste. Netbutikkerne har i hvert fald vist deres evner under krisen, siger Niels Ralund. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk