Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Digitale dimser løfter containertransporten

Søgeord:

24. juli 2019  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

772 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Drewry: Hastig vækst i antallet af digitalt overvågede skibscontainere.

Smarte skibscontainere – der kan overvåges digitalt 24 timer i døgnet 365 dage om året – er i hastig vækst. Det skriver analysebureauet Drewry.

 

Drewry forventer, at udviklingen for alvor vil tage fart i de kommende år. Fordelene ved en telematisk kontrol med containerne er ikke bare, at forsendelsen og indholdet kan overvåges og dokumenters. Det gør det også muligt, at udnytte containerne langt mere effektivt, fordi de ikke bliver ”glemt”, fordi deres status og position altid er synlige. Det vil i sidste ende også sikre en bedre kontrol og dermed øget effektivitet i forsyningskæderne.

 

 

- Der er en række faktorer, der driver væksten i antallet af ”smarte” containere, herunder kundeønsker om øget gennemsigtighed og forbedret sikkerhed i hele værdikæden, siger Martin Dixon, der er direktør for analyse og research produkter i Drewry.

- Samtidig ønsker aktørerne i shippingbranchen i stigende grad at kende den aktuelle position på containerne og især containerens status – herunder også status på lasten inde i containeren, siger Dixon.

 

Drewry vurdrer, at smarte containere ved udgangen af 2018 udgjorde cirka 2,5 procent af den samlede bestand af skibscontainere i verden. Andelen af smarte containere er især høj inden for reefer og intermodal.

 

Drewry forudser, at smarte containeres andel vil vokse til over to millioner enheder frem mod udgangen af 2023. Det vil svare til en andel på 6,5 procent.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk