Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Enhver vognmand bør sikre brændstoffet

Søgeord:

29. april 2022  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

539 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Med stigende brændstofpriser bør der være mere fokus på effektiv tanksikring, lyder det fra importør.

 

- Med de hurtigt stigende priser på dieselolie bør det være enhver vognmands ønske at have en effektiv tanksikring monteret på bilerne. Men sådan er virkeligheden bare ikke.

 

Sådan lyder budskabet nu fra Gorm Hansen, der er fabrikscertificeret køreinstruktør fra Renault i Frankrig, Mercedes-Benz i Tyskland og MAN i Tyskland, samt ejer af importørvirksomheden GH Truck Training i Haslev.

 

GH Truck Training er blandt andet importør af produktet DG Tanksikring, der er fremstillet af rustfrit stål og af Gorm Hansen beskrives som markedets stærkeste og sikreste tanksikring mod tyveri af dieselolie.

 

- Indrømmet, så kan man købe tanksikringer, der er billigere end dem, jeg sælger. Men hvad hjælper det, når tyven kan slå bunden ud af de billige? Kvalitet koster penge, siger Gorm Hansen.

 

DK tanksikringen, som GH Truck Training har importeret siden 2013, kan monteres på blandt andet lastbiler, teleskoplæssere, gravemaskiner, gummigeder og stationære maskiner, lyder det fra importøren.

Flere undskyldninger

Gorm Hansen tilføjer, at det er hans klare fornemmelse, at dieseltyverier finder sted i perioder og at det også kan være egnsbestemt. Og han har efterhånden hørt alle undskyldningerne for, hvorfor en tanksikring ikke er nødvendig.

 

- Jeg hører altid undskyldningen om, at så borer tyven bare et hul i tanken og den vej stjæler brændstoffet. Ja, det kan naturligvis også forekomme, men tyven har ikke så meget tid, så han vælger måske en bil uden tanksikring monteret. Man kan også stille spørgsmålet ”hvorfor låser chaufføren dørene i førerhuset, når han forlader bilen til fyraften? Hvis tyven virkelig vil ind i bilen, smadrer han da bare ruden”. Uanset hvad man gør, kan man ikke holde den professionelle tyv ude, men man kan prøve at gøre tilværelsen som tyv vanskelig, siger Gorm Hansen.

- En anden af undskyldningerne er, at det er meget bedre at bruge et system, der giver en advarsel på SMS, hvis tankdækslet brækkes af. Det kræver bare, at chaufføren sover lige ved siden af bilen. Hvis bilen for eksempel er parkeret på byens lastbilparkering, så er tyven jo langt væk, inden chaufføren når frem.

 

Dobbelt beskyttelse

Gorm Hansen fortæller, at det ofte er en smal sag at stjæle dieselolie fra en lastbil uden tanksikring.

 

- Tænk på, hvor let det er at stjæle dieselolie fra en lastbil. Det er bare af med dækslet. Tænk også på, hvor nemt det er at stjæle brændstof fra en køletrailer, der holder frit på for eksempel en P-plads eller en øde havneplads, siger Gorm Hansen og fortsætter:

- En DG tanksikring er fremstillet af rustfrit stål, så tyven kan ikke slå den i stykker og derved stjæle brændstoffet i tanken. Derudover har langt de fleste dobbelt beskyttelse, hvilket betyder, at der er ét sikkerheds gitter foroven og ét sikkerhedsgitter forneden. Derfor beskytter en DG-tanksikring alt brændstoffet i tanken helt op til øverste niveau.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk