Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Et skridt nærmere ny Storstrømsbro

Søgeord:

23. december 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

581 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Første bropillefundament placeret på havbunden.

 

Det første fundament til den kommende Storstrømsbro, som er bygget på land og sejlet ud til sin plads, er nu blevet placeret på havbunden. Dermed er broens første skridt ud i Storstrømmen nu taget.

 

Der kommer til at være i alt 45 bropiller under den færdige bro. Det nye fundament udgør broens tredje bropille i retningen fra Falster til Masnedø, hvor de to første er støbt in situ – på stedet – på land. Det er dermed det første fundament, som er støbt på land, og derefter transporteret ud og sænket ned på havbunden af byggeriets store flydekran.

 

Turen fra byggepladsen til Falster startede for godt og vel en uge siden, da det 1.800 ton tunge fundament blev flyttet ud på en særlig pram. Den store Fagioli-flydekran, som ankom i foråret og blev samlet hen over sommeren, sejlede afsted mod Falster onsdag, så den var klar til at løfte det store fundament op og sænke det ned på havbunden. Torsdag sejlede selve fundamentet af sted fra Masnedø, styret af tre slæbebåde, og ankom til den ventende kran ud for Falsters kyst i løbet af formiddagen.

Derfra blev fundamentet ganske forsigtigt løftet op fra prammen, som blev trukket ud igen, for så at blive sænket ned i vandet. På forhånd var der lagt først et stenlag ud på havbunden, og derefter et afretningslag, som skal sikre, at betonfundamentet står på et fast og solidt underlag.

 

- Det er en vigtig milepæl i byggeriet, og betyder, at vi for alvor er i gang med at etablere selve forbindelsen over vandet. Det er en kæmpe operation, vi nu har gennemført, som kræver nogle helt særlige kompetencer. Der er blevet arbejdet dag og nat på at forberede de mange forskellige dele, som er nødt til at være på plads, når man arbejder på denne skala. Jeg er meget taknemmelig for den enorme indsats, som utroligt mange mennesker har lagt i at få dette til at lykkes. Der har været mange entreprenører og medarbejdere involveret i opgaven, som nu som nu velfortjent kan fejre jul, siger Niels Gottlieb, projektchef i Vejdirektoratet.

De næste fundamenter er allerede ved at blive bygget på Masnedø, og vil i den kommende tid blive sejlet ud og placeret i Storstrømmen. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk