Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Everfuel lancerer dansk brint-netværk

Søgeord:

26. maj 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

215 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vil udrulle grøn brændstofteknologi i Skandinavien.

 

Everfuel A/S lancerede i dag virksomhedens udrulningsplan for Danmark, der har som mål at etablere op mod 19 strategisk placerede brændstofanlæg til nulemissionstransport inden udgangen af 2023. Planen er den tredje og sidste del af Everfuels skandinaviske grønne brintbrændstofstrategi til lastbiler, busser og biler, der forbinder de vigtigste trafikkorridorer i Sverige, Norge og Danmark.

 

- Lanceringen af vores danske plan for drivmiddelnetværk fuldender rammerne for vores skandinaviske strategi for grøn brændstofpåfyldning. Vi er forpligtet til at lede udrulningen af løsninger til sikker produktion, distribution og brændstofpåføring af grønt brint til slutkunder startende med vores hjemmemarkeder i Danmark, Sverige og Norge. Baseret på disse planer fremskynder vi nu dialoger med alle relevante interessenter for at kommercialisere brint i stor skala og dekarbonisere transport i Skandinavien, siger Jacob Krogsgaard, administrerende direktør og grundlægger af Everfuel.

Det danske netværk vil bestå af lokaliteter, der er udviklet af Everfuel, herunder tankstationer i Esbjerg, Kolding, Aarhus og Korsør, som Everfuel i dag driver, og H2Station med høj kapacitet på Amager, der er klar til at gå i drift 1. juli 2021.

 

Alar Metsson, administrerende direktør i Toyota Danmark:

 

- Hos Toyota Danmark hilser vi disse investeringer i infrastruktur til brint i Danmark og vores nordiske naboer velkommen. Brint spiller en vigtig rolle i at sænke CO2-udledningen, og det er afgørende, at vi får en stabil, veludviklet infrastruktur, hvis vi i Danmark skal nå vores vigtige og ambitiøse mål om kulstofneutralitet. Investeringerne er også meget tilpasset det faktum, at vi netop har introduceret vores splinterny anden generation nulemission brintbil, Toyota Mirai, i Danmark, siger Alar Metsson. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk