Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Flere sikrede p-pladser i Køln-området

Søgeord:

3. august 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

228 gange

Læses i øjeblikket af:

1

40 nye pladser opfylder TAPA-krav.

 

Nu er der større mulighed for sikker lastbilparkering, hvis vejen slås forbi Køln-området i Tyskland.

 

Det er den tyske industrikoncern Bosch, der har implementeret en forbundet sikkerhedsløsning til lastbilstoppet Frechen nær A1 for at beskytte mennesker og gods mod overfald. Det moderne parkeringsområde nær Köln har nu omkring 40 parkeringspladser, der opfylder de høje sikkerhedskrav fra Transported Asset Protection Association’s (TAPA) ifølge Level 2-certifikatet og derfor er særligt sikrede.

 

Fra nu af kan speditionsfirmaer booke disse pladser via appen Bosch Secure Truck Parking. Løsningen sikrer maksimal sikkerhed: Over 20 sikkerhedskameraer med intelligent videoanalyse fra Bosch overvåger de fire-portede indgange og udgange samt parkeringsområdet. Derudover sikrer en fodgængerlås, at kun autoriserede personer kan komme ind i området.

Årsagen til løsningen er ifølge Bosch manglen på omkring 400.000 sikrede lastbilparkeringspladser i Europa, hvilket ’har alvorlige konsekvenser for sikkerheden for chauffører, vareproducenter, speditører og andre trafikanter, da lastbiler ofte skal parkere på en usikker måde i strid med færdselsreglerne’, som det fremgår af en skriftlig meddelelse.

 

- Manglen på lastbilparkering langs tyske veje er desværre en daglig hændelse. Alle har set linjerne med usikre parkerede lastbiler langs motorvejene. Det er især tyve, der drager fordel af den usikre situation, og det mærkes af virksomheder som os, der transporterer varer i hele Europa. Sikrede lastbilparkeringspladser, ligesom den i Frechen, er vigtige for vores godstransport. Derfor bidrog vi gerne med vores knowhow og erfaring til dette projekt, siger Rein de Vries, Senior Manager Security fra Samsung SDS, der har udviklet løsningen i tæt samarbejde med Bosch.

Kunstig intelligens øger sikkerheden

"På vegne af operatøren fungerede vi som hovedentreprenør for at implementere en certificeret komplet løsning til Frechen truckstop, der beskytter både chauffører og gods, forklarer Uwe B. Herrmann, projektleder hos Bosch Building Technologies, og fortsætter:

 

- Parkeringspladsen er nu sikkert lukket inde bag lukkede porte, belyst på en måde, der sparer energi og er udstyret med intelligent teknologi.

 

Ved hjælp af AI-baseret (kunstig intelligens) videoanalyse registrerer sikkerhedskameraerne straks risici og uønskede bevægelser og slår alarm på Boschs videokontrolcenter. Lydteknologi indbygget i videokameraer gør det muligt for kontrolcentralens personale straks at kontakte folk på stedet og underrette sikkerhedsstyrker eller politi, hvis det er nødvendigt. Regelmæssige virtuelle vagtture afrunder sikkerhedskonceptet.

- Speditører kan nu reservere de nye sikre parkeringspladser i Kølns opland, som ikke kun opfylder høje sikkerhedsstandarder, men også er udviklet til at imødekomme transportvirksomhedernes behov, siger Jan-Philipp Weers, chef for Bosch Secure Lastbilparkering. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com