Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Første free-flow betalingsanlæg

Søgeord:

28. august 2019  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

459 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kronprinsesse Marys Bro åbner slut-september.

 

Når Kronprinsesse Marys Bro åbner for trafik den 30. september, bliver det med Danmarks første free flow-betalingsanlæg. Betaling sker automatisk via enten nummerpladelæsning eller med en bizz, mens bilen er i fart.

 

Det skriver Vejdirektoratet.

 

Når trafikanter fremover vælger at krydse Roskilde Fjord via den nye motortrafikvej og Kronprinsesse Marys Bro, vil de ikke møde bomme ved broen. De skal heller ikke have dankortet op af lommen på turen for at betale brotaksten på 14 kr. for køretøjer under 3500 kg og 41 kr. for køretøjer over 3500 kg. I stedet vil de passere en mast med kameraer i hver side af vejen. Masterne registrerer køretøjerne enten via deres nummerplade eller bizz, mens de kører over broen.

- Vi er stolte over snart at kunne præsentere danskerne for landets første free flow-betalingsanlæg. Det betyder, at trafikken kan glide nemt hen over Kronprinsesse Marys Bro. Den samme teknologi bruges allerede på veje og broer i vores nabolande Norge og Sverige, siger Leif Tullberg, bestyrelsesformand i Fjordforbindelsen Frederikssund. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk